Lokalmat

Kjøttet

Vi jobber hele tiden med å utvikle produksjonen vår for å skape et smaksrikt, mørt kjøtt med den ideelle fettmarmoreringen.

Alt storfekjøttet hengmørnes. Dette gjør kjøttet mørere, bidrar til å utvikle smak, samtidig som det tørker kjøttet litt, slik at du kjøper mindre vann.

Som en del av jakten på å oppnå det optimale kjøttproduktet, eksperimenterer vi med ulike kjøttfe-raser og kryssninger av disse. Vi satser utelukkende på kjøttferaser som er overlegne på smak, og dyra vi har i dag er av utvalgte raser basert på mange års erfaring og prøving.

Oksene våre kastreres slik at de kan gå på beitet sammen med de andre kuene, samtidig som det øker kjøttkvaliteten.

Frilandsgrisene våre er av rasene Duroc og Hampshire, raser med god fettmarmorering. Vi bruker raps i fôret til grisen, som inneholder høykvalitetsolje og gir et fett på grisen som er både sunnere og veldig godt på smak. Grisene mosjonerer, beiter røtter og gras, og vokser sakte.

Alle dyra fôres med egenprodusert fôr og kjøttet tilsettes ikke noe, vårt kjøtt er med andre ord helt rent.

Les om drifta og produksjon her

 
 

Stykningdelene

Kjøttet vårt skjæres og deles hos Morten Kjus som holder til i Ås. Han er flink til å utnytte hele dyret, noe som gjør at mange spennende stykningsdeler vi ikke er vant til i Norge, tilgjengeliggjøres.

Kjøper du kjøtt hos oss vil du muligens oppdage at du får noen deler du ikke har hørt om før, og som åpner dører for nye spennende, smaksrike kjøttmåltider.