Om butikken

Vi gjør det enkelt for deg å ta vare på den gamle tradisjonen det er å kjøpe kjøtt rett fra bonden.

I gårdsbutikken finner du et beredt utvalg stykningsdeler av storfe og frilandsgris, samt ulike håndverksprodukter produsert på gården, slik som leverpostei, talg, spekemat og pølser. Vårt mål er å utnytte hele dyret og utvalget varierer noe fra uke til uke.

Vår slakter er flink til å utnytte hele dyret, og vi tilbyr flere spennende stykningsdeler. Kjøper du kjøtt hos oss, vil du kanskje oppdage noen stykker du ikke har hørt om før, og som åpner dører for nye spennende, smaksrike kjøttmåltider!

Åpningstider i gårdsbutikk:

Torsdag og fredag kl. 14.00 til 18.00

Google maps

Bestilling

Vi tar bestillinger på større kvanta, slik som halve og kvarte dyr. Pakkene innholdet en variasjon av tradisjonelle og spennende stykningsdeler, kvernet kjøtt og kraftbein. Kjøttet leveres ferdig delt, pakket og merket med mindre annet ikke er avtalt. Storfe slakter vi jevnt igjennom året, men du må regne med noen ukers leveringstid. Gris slakter vi i grillsesongen, på høsten og i tiden før jul.

FRILANDSGRIS

  • 1/2 frilandsgris: kr. 140,-/kg

  • 1/4 frilandsgris: kr. 150,-/kg 

KASTRAT / KVIGE

  • 1/4 kvige/kastrat (ca. 90 - 100 kg): kr. 195,-/kg

  • 1/8 kvige/kastrat (ca. 45 - 50 kg): kr. 200,-/kg 

Lokalmat

Kjøttkvalitet

Hele prosessen, fra slakting og mørning til skjæring og foredling, skjer på gården. I 2023 åpnet vi vårt eget gårdsslakteri og butikk, og tok med dette siste leddet av produksjonen inn på gården og kan tilby helt ureist kjøtt.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle produksjonen vår for å skape et smaksrikt, mørt kjøtt med den ideelle fettmarmoreringen. Som en del av denne jakten har vi høstet erfaringer og testet ulike storferaser, samt krysninger av disse. Dyra vi har i dag er en krysning vi har valgt å kalle Dysterfe.

Oksene kastreres slik at de kan gå på beitet sammen med de andre dyra, samtidig som det øker kjøttkvaliteten. Kastratene vokser opp sammen med kvigene, som rolige og harmoniske dyr. De slåss ikke med hverandre og kan dermed nyte grønt gress på beite.

Frilandsgrisene våre er av raser med god fettmarmorering. Vi bruker raps i fôret til grisen, som inneholder høykvalitetsolje og gir et fett på grisen som er både sunnere og veldig godt på smak.

GårdsSlakteri og pølsemakeri

Dyra kan selv gå de få meterne til slakteriet. Slik sikrer vi dyrevelferden fra start til slutt, og unngår unødig stress for dyrene. Avliving skjer i rolige, vante omgivelser, av en slakter som kjenner dyrene fra før.

Alt storfekjøttet hengmørnes, noe som gjør kjøttet mørere og bidrar til å utvikle smak, samtidig som det reduserer vanninnholdet.

Vi har også egen foredling med nedskjæring, pølsemakeri og spekeloft hvor vi produserer håndverksvarer med mål om å utnytte hele dyret.

Dysterfe

Dysterfe er en krysning av nøye utvalgte europeiske kjøttferaser, kombinert med den japanske rasen Wagyu. Resultatet er sunne og rolige dyr som vokser sakte og utvikler god marmorering, smak og fylde. Dyrene har en noe høyere alder ved slakting enn vanlig kjøttfe, og får dermed en sesong ekstra på beite mens kjøttet utvikler mer marmorering. Dysterfe har også en fettsyresammensetning som gir mykere fett enn vanlig, med lavt smeltepunkt og mye smak.

Med et nysgjerrig blikk på dyra, følger vi dem fra de er små til de slaktes. Dette gjør det mulig for oss å ta informerte avgjørelser og kontinuerlig jobbe med å utvikle det best mulige produktet og en sunn besetting. Slik skaper vi ikkee bare et svært godt kjøttprodukt, men også en trivelig jobbhverdag.

Les om drifta og produksjon her