På søndag lagde vi noe enkelt og sinnsykt godt - shortribs - og fikk lyst til å dele oppskrift med dere!
Denne retten lager for det meste seg selv. Ca. 5 min forberedelser kvelden før, ellers er det bare å huske å sette formen i ovn i god tid før sulten melder seg.
Short ribs er et stykke kjøtt fra siden av storfe, som er skjært på tvers av ribbeina. Dette gjør at ribbeina blir korte – derav navnet short ribs. Kjøttet egner seg godt til langtidsgrilling eller steking i ovn.
Short rib (galbi)
Ingredienser 4 pers
1,5 kg short ribs
1,5 dl soyasaus
1 stk eple eller pære (skrelt og grovhakket)
2 ss sesamolje
5 ss sukker
1,5 ss eplecidereddik
1 liten løk
2-3 fedd hvitløk
2 ss fersk ingefær
1/2 ss pepper
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i et beger og kjør marinaden jevn med stavmikser.
Legg kjøttet i en ildfast form og hell over marinaden.
Dekk med folie og la stå i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natta.
Stek på 115 °C i 5 timer. Har du dårlig tid kan du korte ned en time, har du god tid blir den bare bedre av å stå lenger!
Råkostsalat
Salat
gulrot
eple
kålrot
Vinaigrette
1 ss kinesisk hvitløk, finhakket
1/2 chili, finhakket
1,5 ss fersk ingefær, finhakket
1 ss sukker eller honning
1 ss soyasaus
2 ss eplecidereddik
5 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 ss sesamolje
1/2 lime
Oppskrift marinade fra Meny - Koreansk BBQ short ribs, vinaigrette fra DN Asiatisk vinaigrette.