Koreanskinspirert short ribs med råkostsalat

På søndag lagde vi noe enkelt og sinnsykt godt -  shortribs - og fikk lyst til å dele oppskrift med dere!

Denne retten lager for det meste seg selv. Ca. 5 min forberedelser kvelden før, ellers er det bare å huske å sette formen i ovn i god tid før sulten melder seg.

Short ribs er et stykke kjøtt fra siden av storfe, som er skjært på tvers av ribbeina. Dette gjør at ribbeina blir korte – derav navnet short ribs. Kjøttet egner seg godt til langtidsgrilling eller steking i ovn.


Short rib (galbi)

Ingredienser 4 pers

  • 1,5 kg short ribs

  • 1,5 dl soyasaus

  • 1 stk eple eller pære (skrelt og grovhakket)

  • 2 ss sesamolje

  • 5 ss sukker

  • 1,5 ss eplecidereddik

  • 1 liten løk

  • 2-3 fedd hvitløk

  • 2 ss fersk ingefær

  • 1/2 ss pepper

Fremgangsmåte:

  1. Ha alle ingrediensene i et beger og kjør marinaden jevn med stavmikser.

  2. Legg kjøttet i en ildfast form og hell over marinaden.

  3. Dekk med folie og la stå i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natta.

  4. Stek på 115 °C i 5 timer. Har du dårlig tid kan du korte ned en time, har du god tid blir den bare bedre av å stå lenger!


Råkostsalat

Salat

  • gulrot

  • eple

  • kålrot

Vinaigrette

  • 1 ss kinesisk hvitløk, finhakket

  • 1/2 chili, finhakket

  • 1,5 ss fersk ingefær, finhakket

  • 1 ss sukker eller honning

  • 1 ss soyasaus

  • 2 ss eplecidereddik

  • 5 ss rapsolje eller annen nøytral olje

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 lime



Oppskrift marinade fra Meny - Koreansk BBQ short ribs, vinaigrette fra DN Asiatisk vinaigrette.